Europa League - AA Gent moet kwalificatie in Oostenrijk afdwingen

AA Gent heeft donderdag geen goede zaak gedaan met het oog op een kwalificatie voor de play-offs van de Europa League. In hun heenwedstrijd van de derde voorronde moesten de Buffalo's vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach. Bij de rust stonden de Oostenrijkers 0-1 voor. De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. Gent keek al na vijf minuten tegen een achterstand aan. Louis Clement Ngwat-Mahop kopte de 0-1 binnen. Gent zorgde wel steeds voor druk, maar creëerde te winig kansen. Moses Simon had wel pech toen zijn schot de deklat trof. In de tweede helft strande ook een poging van Mamadou Sylla via de vingertoppen van doelman Martin Kobras op de dwarsligger. Veertien minuten voor tijd bracht invaller Kalifa Coulibaly Gent dan toch nog langszij.

Volgende week moet AA Gent dus vol aan de bak in Altach, een dorpje van amper 6.000 inwoners. Altach promoveerde pas drie seizoenen naar de hoogste Oostenrijkse afdeling en verraste afgelopen seizoen met een vierde plaats.