Europ Assistance noteerde in juli 8 procent meer oproepen

Europ Assistance noteerde in juli 8 procent meer oproepen

Tussen 29 juni en 26 juli heeft Europ Assistance 28.438 oproepen ontvangen van Belgen op reis in het buitenland. Dat is een stijging met 8 procent vergeleken met dezelfde periode in 2016. Medische problemen kenden een stijging, terwijl het aantal gevallen van autopech verminderde. Sinds het begin van de zomer opende Europ Assistance 1.005 medische dossiers in het buitenland. Dat is een stijging van 4,5 procent tegenover dezelfde periode in 2016. Gedurende deze eerste vakantiemaand heeft de extreme warmte in bepaalde landen van Zuid-Europa een invloed gehad op het stijgend aantal geopende medische dossiers voor infecties en spijsverteringsproblemen.

In Frankrijk (21%) werd het grootst aantal medische dossiers geopend, gevolgd door Spanje en de Spaanse eilanden (13%). Het aantal medische dossiers geopend in Griekenland vertoonde een stijging ten opzichte van vorig jaar (5%). Volgens Europ Assistance is dat te wijten aan de hoge temperaturen die er werden opgemeten en aan de herwonnen populariteit van het land als vakantiebestemming.

Het aantal gevallen van autopanne is in België in stijgende lijn, maar in dalende lijn in het buitenland. In ons land opende de reisverzekeraar sinds het begin van de zomer ongeveer 6.700 technische dossiers (+5% tegenover 2016). Deze stijging kan volgens Europ Assistance onder meer liggen aan het grote aantal Belgen dat in die periode in het land is gebleven om er van de vakantie te genieten of dat nog niet op vakantie vertrokken was.

In het buitenland opende Europ Assistance deze eerste vakantiemaand 1.921 technische dossiers (-4% tegenover 2016). De meest voorkomende interventies hebben betrekking op motor-, batterij- en startproblemen, technische problemen veroorzaakt door onoplettendheid (sleutel in auto, verkeerde brandstof, bandenpech) en ongevallen.

bron: Belga