Canada prijst divers leger na beslissing Trump transgenders uit te sluiten

Canada prijst divers leger na beslissing Trump transgenders uit te sluiten
Canada prijst divers leger na beslissing Trump transgenders uit te sluiten

De Canadese regering heeft woensdag de rekrutering van soldaten van alle seksuele identiteiten of geaardheden bejubeld, enkele uren nadat president Donald Trump aankondigde dat transgenders niet meer welkom zijn in het Amerikaanse leger. “Ongeacht uw seksuele identiteit/geaardheid, sluit u aan bij de Canadese strijdkrachten”, tweette het ministerie van Defensie, samen met de woorden “diversiteit maakt krachtig”.
Enkele uren eerder liet de Amerikaanse president Donald Trump, ook via Twitter, weten dat “de Amerikaanse regering geen transgenders zal aanvaarden of toestaan in welke hoedanigheid dan ook in het Amerikaanse leger”. Na de aankondiging verzamelden demonstranten zich op Time Square in New York om te protesteren.
Als “transgenders” worden mensen aangeduid die zich niet – of niet enkel – met het geslacht identificeren waarmee ze geboren werden.
Ashton Carter, minister van Defensie Ashton Carter onder Trumps Democratische voorganger Barack Obama, maakte het in juni 2016 mogelijk dat transgenders niet meer uit het leger uitgesloten werden.
Het Canadese ministerie plaatste bij haar tweet een foto van Canadese mariniers die muziek maakten tijdens de Gay Pride in Toronto vorig jaar, samen met een link naar de rekruteringspagina van het leger.
In 1992 schafte het Canadese leger een wet uit 1967 af die toeliet mensen die verdacht werden van “seksuele afwijking” uit te sluiten.

Bron: Belga