Federale begroting – Kernkabinet bereikt akkoord

De federale regering heeft dinsdagnacht een akkoord bereikt in de onderhandelingen op Hertoginnedal. Dat meldt premier Charles Michel via twitter. De regeringstop zat al sinds dinsdagmiddag samen over de begroting en een reeks andere dossiers. Het gaat onder meer over de verlaging van de vennootschapsbelasting, de rechtvaardige fiscaliteit en het activeren van spaargeld – wat al maanden drie heikele thema’s waren – maar ook over tientallen sociaal-economische voorstellen.
Om iets over 03.30 uur stuurde premier Michel in zijn intussen gekende stijl het bericht “agreement” de wereld in. Via hetzelfde medium meldde vicepremier Kris Peeters (CD&V) even later dat na de taxshift en werkbaar wendbaar werk, de derde grote hervormingsgolf is gelanceerd. “Meer jobs, meer koopkracht”, luidt het.
MR-vicepremier Didier Reynders heeft het dan weer over “steun aan werk en concurrentie, daling van de vennootschapsbelasting voor alle ondernemingen”, terwijl zijn Open Vld-collega Alexander De Croo een akkoord meldt “over grootste pakket sociaaleconomische hervormingen sinds regeerakkoord. Mét duidelijke liberale focus op groei, jobs & vooruitgang”.

bron: Belga