Champions League - Club geeft voorsprong uit handen en moet tevreden zijn met draw

Club Brugge is zijn Europees seizoen gestart met een spektakelstuk. Blauw-zwart speelde woensdag in de derde voorronde van de Champions League 3-3 gelijk tegen Istanbul Basaksehir. De Turkse vicekampioen boog in de tweede helft een 2-0 ruststand om in een 2-3 voorsprong, maar uiteindelijk sleepte Club toch nog een gelijkspel uit de brand. Een enthousiast Club greep de Turken van bij de aftrap bij de keel. Emmanuel Dennis (7.), met een rake knal, en Stefano Denswil (17.), op vrije trap, zorgden voor een vroege dubbele voorsprong. Blauw-zwart kon het hoge tempo niet aanhouden en Basaksehir kwam gaandeweg beter in de partij, maar de Istanboelse aanvallers sprongen te slordig om met hun kansen. Eljero Elia en Edin Visca trapten in het zijnet.

In de tweede helft kwam Basaksehir efficiënter voor de dag. Mossoro (60.) en Elia (63.) hingen in drie minuten de bordjes gelijk, en een kwartier voor tijd maakte diezelfde Mossoro (74.) er na mak verdedigen zelfs 2-3 van. Club leek verslagen, maar kon alweer rekenen op de trapkwaliteiten van Denswil (78.), die zijn tweede vrije schop van de avond binnentrapte en zo de 3-3 eindstand op het bord zette.

De terugmatch in Istanboel staat volgende week woensdag 2 augustus op de agenda. Eerst trekt club zaterdag wel nog naar Lokeren voor de eerste competitiematch in de Jupiler Pro League.