Bewolkte dag met ’s avonds kans op buien

Deze ochtend is er eerst nog kans op een bui of wat lichte regen in het oosten van het land, maar elders blijft het droog met af en toe brede opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Maxima rond 19 of 20 graden in de Ardennen en van 23 tot 25 graden in de andere streken. Dat zegt het KMI. Vanavond en vannacht wordt het zwaarbewolkt met kans op regen of een bui vanaf de kust. Op het einde van de nacht wordt het opnieuw droger in het westen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen lage wolken het zicht beperken. We bevinden ons wel in zachte lucht met minimumtemperaturen van 14 tot 18 graden.

Morgen kan er in het zuidoosten van het land nog af en toe regen vallen. Elders zijn er opklaringen en stapelwolken die af en toe kunnen uitspreiden. Op het einde van de dag vallen er in het noordwesten mogelijk enkele buien. Maxima van 16 tot 22 graden. Vrijdag is er vaak veel bewolking en op het einde van de dag ook kans op lichte regen. De maxima schommelen rond 20 of 21 graden.

Het weekend begint met vochtige lucht met veel bewolking en af en toe regen in het centrum en het noordwesten van het land. In het zuidoosten blijft het mogelijk droger. De maxima liggen rond 22 graden. Zondag wordt het warmer met plaatselijk temperaturen van 25 of 26 graden, maar is het vrij winderig en er kunnen vooral in het noordwesten af en toe buien vallen, op het einde van de dag mogelijk met onweer.

Begin volgende week blijft het wisselvallig met buien en kans op onweer. Maxima rond 22 graden.

bron: Belga