Pijnlijk. Senatoren weten niet dat micro nog aanstaat wanneer ze over Trump roddelen

Donald Trump
AFP / S. Loeb

De Democratische senator Jack Reed heeft een pijnlijke uitschuiver gemaakt door de Amerikaanse president Donald Trump een “gek” te noemen. En dat terwijl de microfoon nog aanstond.

De Republikeinse voorzitter van een subcommissie Susan Collins dacht dat ze haar micro had uitgezet toen ze een gesprek aanknoopte met Reed. De twee bespraken het federale budget en vooral de incompetentie van Trump. Zo zeggen ze dat hij de kneepjes van het vak niet beheerst, schrijft de krant The Washington Post.

Collins – een partijgenote van de president – liet zich ontvallen dat ze het “ongelooflijk onverantwoordelijk” vindt dat Trump een kruis zet voor elke uitgave. “Ja. Ik denk… ik denk dat hij gek is. Ik bedoel, ik zeg dat niet makkelijk over iemand”, reageert Reed daarop.

“Hij weet niet hoe het werkt”

“Ik maak me zorgen”, antwoordt Collins. “Oef”, zegt Reed. “Weet je, als we niet tot een begrotingsakkoord komen, dan zijn we lamgelegd.” “Ik weet het”, antwoordt Collins. Reed: “Het ministerie van Defensie kan dan niets meer, niemand kan meer iets.” “Ik denk niet dat hij weet hoe het werkt”, reageert Collins.

Beluister het gesprek hier: