Hollywoodstudio's in de clinch over snor

Twee Hollywoodstudio's zijn in een strijd verwikkeld over de snor van acteur Henry Cavill. Hij speelt op dit moment in twee films. Voor de ene rol is gezichtshaar vereist, terwijl dat bij de andere absoluut niet mag.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

De 34-jarige Cavill speelt in de superheldenfilm ‘Justice League' Superman. Bij die rol horen een jongensachtig uiterlijk en gladde wangen. Voor die andere prent, ‘Mission Impossible 6', moet hij er wat mannelijker uitzien met een snor en een baardje.

Aanvankelijk was dat geen probleem, maar omdat er voor ‘Justice League' een aantal scènes opnieuw moeten gedraaid worden, moet Cavill van de ene set naar de andere hoppen. De producers van ‘Justice League' willen dat hij zich scheert, maar hun collega's van ‘Mission Impossible' steken daar een stokje voor.

25 miljoen dollar schade

Daarom moeten de makers van de superheldenfilm wachten, wat hen miljoenen kost. Want naast Cavill spelen daar ook heel wat sterren in mee, die ook een drukke agenda hebben. Ook wordt er doorgaans twee weken aan reshoots besteed, bij 'Justice League' stevenen ze af op twee maanden.

Volgens het Amerikaanse Variety loopt de schade op tot 25 miljoen dollar (21 miljoen euro). Daarom zouden de producers nu overwegen om de scènes toch met de snor op te nemen en die dan digitaal weg te werken.

Besnorde superman

Heel wat fans zien een besnorde Superman wel zitten. Dat maken ze duidelijk op de sociale media.

Superman should show up in #JusticeLeague with this mustache, go up to #WonderWoman and be like "Ooooo, I'm Ares!" pic.twitter.com/UuYGksfPA3

— John Orquiola (@BackoftheHead) 24 juli 2017

we'll fix it in post pic.twitter.com/pMbCwPqJdZ

— Walter Hickey (@WaltHickey) 24 juli 2017

This would be a good time for Gillette to bring back that "How Does Superman Shave?" ad campaign. pic.twitter.com/aMk56ogZSL

— Mike Ryan (@mikeryan) 24 juli 2017