Deze golfbabe verdedigt decolleté op de court

AFP PHOTO / NEZAR BALOUT

De populaire golfer Paige Spiranac mengt zich in de discussie over de nieuwe dresscode van de LPGA, de golffederatie voor vrouwen. Sinds deze maand mogen vrouwelijke golfers geen decolleté, korte rokjes of leggings meer dragen.

Spiranac is geen topspeelster, ze staat pas 1169ste op de wereldranglijst. Toch is ze erg invloedrijk. Ze heeft immers meer dan een miljoen volgers op Instagram, waar ze vaak sexy foto’s post.

“Om het professionalisme van golfsters te promoten, moet je juist kledij toestaan waarin de speelsters hun fitheid kunnen tonen”, schrijft ze in een column voor Fortune. “Door vrouwen als ‘onprofessioneel’ te beschouwen wanneer ze een decolleté hebben of shortjes onder hun rokjes dragen, promoot de LPGA verouderde stereotypes en insinueert ze zelfs dat vrouwen moeten buigen voor de perceptie van de mannelijke blik.”

Golf makes me smile…sometimes😂 #golf #18birdies

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

That look when you have no idea if it's breaking left or right…

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

 

Ook Lexi Thompson, de nummer drie van de wereld, liet van zich horen op Instagram. “Ik ben helemaal klaar voor de nieuwe kledingvoorschriften”, zei ze bij een foto waarop ze poseert in 19de-eeuwse kledij.