Britten organiseren festival zonder alcohol

Op 13 augustus vindt in Londen het eerste Britse alcoholvrije festival plaats. Mindfull Drinking Festival is een initiatief van Club Soda, een organisatie die mensen helpt om bewuster met drank om te gaan.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Voor veel mensen is een festival zonder alcohol zoals Nicole zonder Hugo. Toch houdt dat de organisatoren van Mindfull Drinking Festival niet tegen om drank volledig te verbieden op hun evenement.

Meer dan water en cola

“We krijgen heel veel vragen over wat mensen nu het beste kunnen drinken in plaats van alcohol. We hebben besloten om al onze favoriete non-alcoholische drankjes te promoten en een alcoholvrij festival te organiseren”, vertelt dokter Jussi Tolvi, van de organisatoren aan Metro UK.

De festivalgangers zullen gelukkig niet alleen maar water of cola kunnen drinken. Zo zullen er alcoholvrije ambachtelijke bieren, wijnen en cocktails geserveerd worden. Ook zijn er 'wijnproeverijen' en workshops om virgin cocktails te maken.

Bewust met alcohol omgaan

Het festival zet mensen op weg die suiker willen schrappen, gezonder willen leven of op een bewuste manier met alcohol willen omgaan.