Nederlandse drugshandelaar opgepakt in Spanje die gezocht werd door België

Nederlandse drugshandelaar opgepakt in Spanje die gezocht werd door België
Nederlandse drugshandelaar opgepakt in Spanje die gezocht werd door België

De Spaanse politie heeft in het zuiden van het land een Nederlander opgepakt voor grootschalige drugshandel. De 34-jarige man uit Roosendaal, die in Benalmadena woont nabij Malaga, wordt al enige tijd gezocht door de Belgische autoriteiten. De man zou een belangrijke rol spelen binnen een organisatie die drugs smokkelt via de haven van Antwerpen, meldden Spaanse media maandag op gezag van de politie.
De Nederlander kon uiteindelijk in zijn huis in Benalmadena opgepakt worden. Hij probeerde de politie nog te misleiden door een Estlandse identiteitskaart te tonen, maar onthulde vrij snel zijn echte identiteit. Hij werd aangehouden op basis van een Europees aanhoudingsbevel, dat de Belgische justitie had uitgevaardigd.
De bende wordt ervan verdacht tussen november 2011 en juli 2013 minstens 2200 kilo cocaïne en 1100 kilo heroïne te hebben gesmokkeld. Beide partijen werden in beslag genomen.
In 2011 werden al verscheidene bendeleden gearresteerd toen een container met daarin 176 kilo cocaïne werd aangetroffen. De Nederlander zou ook toen ook onder de arrestanten zijn geweest. Het is niet bekend hoe hij toen onder zijn straf uitkwam.
De drugshandelaren maken gebruik van gehackte datasystemen van havenbedrijven. Ook duiken ze in de systemen van rederijen en containerterminals. Op die manier kunnen ze hun drugs op veilige afstand volgen.

Bron: Belga