McDonald’s voedt recordopmars Wall Street

De beursgraadmeters in New York zijn dinsdag rond recordstanden gesloten. Alleen de Dow-Jonesindex slaagde er niet in zijn hoogste niveau ooit te overtreffen. De handel stond in het teken van een stortvloed aan bedrijfsresultaten. Cijfers van fastfoodketen McDonald’s en machinebouwer Caterpillar werden positief ontvangen. Dat gold niet voor de resultaten van Google-moederbedrijf Alphabet. De Dow sloot 0,5 procent hoger op 21.613,43 punten, na tussentijds dicht bij een recordstand te hebben vertoefd. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2477,08 punten. Technologiebeurs Nasdaq scherpte zijn record van maandag met 0,1 procent aan op 6412,17 punten.
McDonald’s presenteerde beter dan verwachte cijfers en verhoogde zijn jaarverwachtingen en steeg daarop 4,8 procent. Caterpillar, dat het ook beter dan verwacht deed, steeg zelfs bijna 6 procent.
Alphabet drukte de opmars van de Nasdaq enigszins. De megaboete die de Europese Commissie onlangs oplegde aan Google drukt zwaar op de resultaten bij het bedrijf. De onderneming zag daardoor zijn winst fors dalen. Alphabet, dat verder te maken had met hogere kosten, daalde 2,9 procent in waarde.

bron: Belga