GeenStijl.nl op zwart uit protest tegen Mediahuis

GeenStijl.nl op zwart uit protest tegen Mediahuis
GeenStijl.nl op zwart uit protest tegen Mediahuis

De bekende Nederlandse website GeenStijl.nl is vanochtend niet meer bereikbaar. Wie naar de site gaat krijgt een volledig zwart scherm te zien, op één enkele groene pixel na. Volgens andere Nederlandse media protesteert de rechtse website op die manier tegen de plannen van de nieuwe eigenaar, de Vlaamse uitgever Mediahuis. Op Twitter maken de medewerkers van de website duidelijk dat GeenStijl op eigen initiatief op zwart is gegaan. Zo wordt op het Twitter-account van Geenstijl het redactielid Joris von Loghausen geretweet, die vanochtend het bericht “Operation Chrashing Eagle is go!” publiceerde.

Wie handig genoeg is om de broncode van de website te raadplegen (view-source:https://www.geenstijl.nl/zwart/), krijgt daarin ook de mededeling “welkom bij het Media sterf huis” te zien.

Mediahuis heeft onlangs meer dan 60 procent van de aandelen van de Telegraaf Media Groep (TMG), waar GeenStijl onderdeel van is, in handen gekregen. Gert Ysebaert, de CEO van Mediahuis, had een maand geleden in een kranteninterview laten verstaan dat hij geen rol weggelegd ziet voor de website die zichzelf als “tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend” omschrijft. “We willen ons concentreren op professionele journalistiek, en daar hoort een bepaalde ethiek bij. Ieder weldenkend mens moet tegen dit soort teksten zijn”, zo verklaarde Ysebaert een interview.

Bron: Belga