Engie opent collectieve moestuin

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de hoofdzetel van het energiebedrijf Engie (Electrabel), nabij het Brusselse Noordstation, is een gemeenschappelijke en solidaire moestuin geopend. De helft van de oogst gaat naar een vzw die dagelijks tientallen vluchtelingen maaltijden verschaft in de Noordwijk. De moestuin werd in april in de binnenkoer van de Engie-zetel opgezet in samenwerking met Skyfarms, dat gespecialiseerd is in stadslandbouw. Naar aanleiding van de eerste oogst werd de tuin dinsdag officieel geopend in aanwezigheid van Brussels schepen van Groene Ruimten en Milieu Khalid Zian. Verspreid over een 25-tal bakken, met onder meer pompoenen, sla, spinazie, wortelen en spruitjes, zou de moestuin elk jaar ongeveer 120 kilo biologisch geteelde groenten en fruit moeten opleveren. De helft van de opbrengst is voor de zowat dertig Engie-werknemers die de moestuin zullen onderhouden, de andere helft gaat naar het Startpunt van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, dat zich inzet voor vluchtelingen in de Noordwijk.

Voor Engie heeft het project een dubbel doel. Enerzijds kan het banden scheppen tussen werknemers die soms in erg uiteenlopende afdelingen werken, anderzijds wil het bedrijf sociaal actief zijn in zijn buurt. Vorig jaar werden op het dak van de Engie-zetel al drie bijenkorven geïnstalleerd, goed voor 60.000 bijen.

De Engie-moestuin is het vierde en grootste project van het Schaarbeekse bedrijfje Skyfarms. Het hoopt tegen 2020 een dertigtal stadstuintjes te hebben ontwikkeld.

bron: Belga