Dokters doen schokkende ontdekking bij vrouw met buikpijn

Dokters ontdekken dat vrouw 200 galstenen heeft
Foto Pixabay

Een vrouw uit China kampte al jaren met helse maagklachten. Toen ze onlangs besloot om zich te laten controleren in een ziekenhuis, bleek dat ze meer dan 200 galstenen had.

Twaalf jaar geleden klopte ze voor het eerst aan bij een dokter, maar die stuurde haar met een kluitje in het riet. Nu was de pijn zo ondraaglijk geworden, dat mevrouw Chen besloot om nogmaals naar het ziekenhuis te gaan. Daar deed ze de mond van de medische wereld openvallen. De onfortuinlijke dame had maar liefst 200 zwarte steentjes in haar lever en galblaas.

Even groot als een ei

“Ik voer al twee jaar dergelijke operaties uit. Zelfs als je alle stenen optelt die ik ooit verwijderd heb, dan kom je nog niet aan dit getal”, reageert arts Xu Wei. Volgens de expert waren sommige stenen zelfs even groot als een ei. Om alle stenen te verwijderen, was het medisch team van het Guangji Ziekenhuis ruim zes uur zoet.

De gezondheidstoestand van de vrouw is waarschijnlijk te wijten aan een onregelmatig eetpatroon. “Ze heeft 10 jaar lang haar ontbijt overgeslagen, wat een belangrijke oorzaak kan zijn van de aandoening”, aldus Xu Wei. In combinatie met haar dieet van fastfood en restjes is het voor de dokter geen al te grote verrassing dat de vrouw galstenen had.