‘Despacito’-zangers halen uit naar Venezolaanse president

Nicolas Maduro
AFP / F. Parra

Luis Fonsi en Daddy Yankee zijn er niet mee opgezet dat de Venezolaanse president Nicolas Maduro een remix van hun nummer gebruikt. De ‘Despacito’-zangers lieten op Instagram weten dat hun hit niet als propaganda gebruikt mag worden.

In zijn wekelijks televisieprogramma ‘Sundays with Maduro’ stelde de president de remix van het immens populaire nummer voor. In de tekst legt hij zijn plan uit voor de omstreden grondwetswijziging. “Voor de eenheid en vrede van ons land”, klinkt het.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rEvIHqjjLbs

Propaganda

Dat hun hit gebruikt wordt voor politieke propaganda, is niet naar de zin van de zangers. “Er is mij op geen enkel moment gevraagd om toestemming te geven om ‘Despacito’ te gebruiken voor politieke doeleinden”, schrijft Fonsi in een verklaring op Instagram.

De zanger die in Puerto Rico geboren is, is geen fan van de regering van Maduro. “De staat waarin Venezuela, een land dat ik zeer liefheb, momenteel verkeert is schandalig”, klinkt het scherp.

🇻🇪 🇻🇪🇻🇪🇻🇪🇻🇪

A post shared by Luis Fonsi (@luisfonsi) on

“Dictatoriale regime is een grap”

“Je dictatoriale regime is een grap, niet alleen voor mijn Venezolaanse broeders, maar voor de hele wereld”, voegt Daddy Yankee daar nog aan toe.

Het is al maanden onrustig in Venezuela en de socialistische regering van Maduro wil volgens de oppositie de grondwet wijzigen om aan de macht te blijven.