Tientallen migranten opgepakt bij politierazzia op Lesbos

Tientallen migranten opgepakt bij politierazzia op Lesbos
Tientallen migranten opgepakt bij politierazzia op Lesbos

De Griekse politie heeft vandaag bij een grote operatie in het vluchtelingenkamp Moria op het eiland Lesbos 53 mensen opgepakt die geen wettelijke documenten hadden of van wie de asielaanvraag ook in tweede instantie is afgewezen. Dat maakte de staatstelevisie ERT bekend, op gezag van de autoriteiten van het eiland. Nog eens 31 mensen waren vorige week opgepakt omdat ze herrie hadden geschopt. Binnenkort verschijnen ze voor justitie, klinkt het.

In het vluchtelingenkamp komt het vaak tot rellen. De afgelopen weken hebben talrijke jonge migranten, vaak afkomstig uit Afrikaanse landen, tenten en containerwoningen in brand gestoken en stenen naar de politie gegooid. Ze protesteerden tegen hun overdracht aan Turkije, zoals is voorzien in het akkoord tussen de EU en Turkije.

In het kamp Moria en op andere plaatsen op Lesbos verblijven al enkele maanden 4.000 mensen. In totaal verblijven ongeveer 15.000 migranten op de eilanden in de Oost-Egeïsche Zee. Wie geen asiel krijgt, moet terug naar Turkije.

Bron: Belga