EK voetbal 2017 (v) - "Jammer dat we er zo moeten uitgaan"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tessa Wullaert scoorde maandagavond tegen Nederland haar eerste doelpunt ooit op een EK, maar die treffer leverde de Red Flames niets op. De Belgische voetbalvrouwen verloren met 1-2 van Nederland en zijn zo uitgeschakeld. "Jammer dat we er op deze manier moeten uitgaan", vertelde Wullaert na de wedstrijd in het Koning Willem II-stadion in Tilburg. "We hebben het Nederland knap lastig gemaakt. Onze mentaliteit zat weer goed, we hebben alles gegeven. Ik ben dan ook heel ontgoocheld dat we toernooi voorbij is."

Na de valse start tegen Denemarken legden de Red Flames tegen Noorwegen goed voetbal op de mat en werd er tegen het sterkere Nederland veel strijdlust getoond. Met een beter resultaat in de openingswedstrijd had het EK er voor de Flames anders kunnen uitzien. "In die eerste wedstrijd hebben we leergeld betaald. Pas nadien durfden we vooruit te spelen en te voetballen en dat moeten we meenemen naar de toekomst. Ik denk dat we op dat vlak nu wel vertrokken zijn", aldus Wullaert, die wel wat geluk had bij haar treffer. "Het was eigenlijk een voorzet en de bal viel gewoon in doel."

Ook bij Janice Cayman zit de openingswedstrijd tegen Denemarken nog in het hoofd. "Die match was cruciaal en spijtig genoeg verloren we toen", vertelde de aanvalster. "Maar we hebben ervaring opgedaan en hopelijk zullen we het volgende toernooi sterker beginnen. We hebben ook nog een jonge groep met progressiemarge."

bron: Belga