EK voetbal 2017 (v) - Ives Serneels ziet Red Flames met opgeheven hoofd het EK verlaten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ondanks de uitschakeling in de groepsfase onthoudt Ives Serneels toch vooral positieve zaken van de eerste deelname van de Red Flames aan het EK vrouwenvoetbal. "Mijn speelsters zijn blijven gaan, ook al wisten ze dat Denemarken op voorsprong stond", vertelde de bondscoach na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Nederland op de slotspeeldag in groep A. "Mentaal zat het dus goed, ik ben fier dat ik hun coach ben. Naast de goeie mentaliteit zat het ook conditioneel goed. Er is hier iets ontstaan dat we moeten meenemen naar de toekomst. We moeten ook naar andere landen kijken hoe klassespelers opgeleid worden en stappen zetten met onze federatie."

Tegen Nederland werden de Flames op hun waarde geklopt. "We waren goed aan de wedstrijd begonnen. De eerste tien à vijftien minuten konden we druk zetten. Nadien kwam Nederland dankzij hun individuele kwaliteiten in de wedstrijd en toen kregen we het moeilijker. Bij ons was er te veel onzuiverheid in de passing."

In hun eerste EK konden de Flames tot op de slotspeeldag meestrijden voor een plaats in de kwartfinales. Met nog net iets meer kwaliteit in de rangen zou in de toekomst een plek bij de laatste acht wel mogelijk moeten zijn. "Het is moeilijk te zeggen of we nog één à twee topspeelsters te weinig hebben, ze zijn er niet op dit moment. Je moet werken met de meisjes die er zijn en daar ben ik tevreden mee. We mogen niet vergeten vanwaar we komen, het was ons eerste toernooi. We hebben speelsters die nog jong zijn en progressie kunnen maken. Ik wil eerst een algemene analyse maken om nadien te werken vanuit de jeugd naar het eerste elftal om zo uiteindelijk door te stoten naar die top twaalf in Europa."

Het resultaat van de eerste wedstrijd bleek uiteindelijk doorslaggevend te zijn in deze groep. De Red Flames betaalden toen leergeld en verloren na een slecht wedstrijdbegin met het kleinste verschil van Denemarken. "Ik ben het daar niet mee eens. We hadden een punt kunnen halen tegen de Denen en dan was het nog niet voldoende geweest. Vandaag tegen Nederland was het net niet genoeg", besloot de bondscoach.

bron: Belga