EK voetbal 2017 (v) - Ives Serneels geeft vertrouwen aan winnende elftal van tegen Noorwegen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bondscoach Ives Serneels heeft maandagavond voor de beslissende wedstrijd tegen Nederland op de slotspeeldag in groep A van het EK vrouwenvoetbal geen wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met het elftal dat met 2-0 won van Noorwegen. Dat betekent dat doelvrouw Justien Odeurs de gebruikelijke verdediging voor zich krijgt met daarin Laura Deloose, Heleen Jaques, aanvoerster Aline Zeler en Maud Coutereels. Op het middenveld moeten Lenie Onzia en Tine De Caigny voor evenwicht zorgen, op de flanken staan Davina Philtjens en Elke Van Gorp. Voorin vinden we sterspeelster Tessa Wullaert en Janice Cayman terug. Bij Nederland is vedette Lieke Martens (enkelblessure) uiteindelijk toch fit geraakt. Bondscoach Sarina Wiegman heeft haar aanvoerster Mandy van den Berg gepasseerd voor de laatste groepswedstrijd. Rechtsback Desiree van Lunteren, die de afgelopen dagen ziek was, ontbreekt ook bij Oranje. Daarnaast wordt het wel uitkijken voor Vivianne Miedema.

Vier dagen na de historische 2-0 zege tegen Noorwegen kunnen de Red Flames maandagavond in het uitverkochte Koning Willem II-stadion in Tilburg opnieuw geschiedenis schrijven door zich voor de eerste keer te plaatsen voor de kwartfinales. Om zeker te zijn van een stek bij de laatste acht hebben de Flames dan een zege nodig. Bij een gelijkspel of zelfs een nederlaag zijn ze afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd tussen Denemarken en Noorwegen en dan moet er gerekend worden. Bij een gelijkspel stoten de Flames door als Denemarken verliest van Noorwegen. Bij een nederlaag kunnen de Belgische voetbalvrouwen van Ives Serneels nog naar de volgende ronde als Noorwegen niet met meer dan drie doelpunten verschil wint van de Denen.

Nederland heeft genoeg aan een punt om door te stoten, maar wil winnen voor eigen publiek en dus mogen we een duel op het scherp van de snee verwachten.

bron: Belga