David Goffin, dertiende, wint een plaats op ATP-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

David Goffin schuift een plaatsje op in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. Hij staat dertiende. Goffin was afgelopen week aan de slag op het graveltoernooi in het Kroatische Umag, waar hij de kwartfinales haalde. Belgiës nummer 1 maakte er zijn comeback nadat hij begin juni een enkelblessure opliep tijdens Roland Garros. Deze week is de 26-jarige Goffin het topreekshoofd op het graveltoernooi in het Zwitserse Gstaad. De Luikenaar profiteert op de ranking van het verlies van de Fransman Gael Monfils, die van 13 naar 16 tuimelt.

Steve Darcis (52e, +1) en Ruben Bemelmans (93e, +3) blijven de twee andere Belgen in de top honderd. Lager op de ranking volgen Arthur De Greef (116e, -1), Joris De Loore (199, +5) en Kimmer Coppejans (271e, -81).

Helemaal bovenaan de ranglijst zijn er geen wijzigingen in de top tien. De Schot Andy Murray behoudt de leiding voor de Spanjaard Rafael Nadal en de Zwitser Roger Federer. De Serviër Novak Djokovic en de Zwitser Stan Wawrinka maken de top vijf vol.

De Amerikaan John Isner wint door zijn toernooizege in Newport een plaats en is twintigste. De Spanjaard David Ferrer, die voor de derde keer de beste was in het Zweedse Bastad, wipt van 46 naar 33. De Rus Andrey Rublev, pas 19, veroverde in Umag zijn eerste ATP-toernooizege en klimt maandag 25 plaatsen naar positie 49.

bron: Belga