Red Flames uitgeschakeld op EK na nipte nederlaag

BELGA / DAVID CATRY

De Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales op het EK vrouwenvoetbal in Nederland. De Red Flames van bondscoach Ives Serneels verloren op de slotspeeldag in groep A met 1-2 van het gastland.

Gelegenheidsaanvoerster Sherida Spitse opende in de 27ste minuut van op de strafschopstip de score in het uitverkochte Koning Willem II-stadion, na een overtreding van Maud Coutereels op de in België opgegroeide Jackie Groenen.

Na de pauze scoorde Tessa Wullaert (59′) met een gelukje de gelijkmaker, waardoor het nog spannend werd in Tilburg. Maar even later had ook Lieke Martens (74.) op de tegenaanval wat geluk en stond het 1-2, de doodsteek voor de Flames op dit EK.

Met drie op negen eindigen de Red Flames op de derde plaats in de groep. Nederland, met het maximum van de punten, en Denemarken (zes punten) stoten door naar de kwartfinales, die zaterdag gespeeld worden. De Denen wonnen maandagavond hun slotwedstrijd in de groep met 0-1 van Noorwegen, dat puntenloos op de laatste plaats eindigt.