VIDEO. Witte haai klopt Michael Phelps in zwemrace

Wie zwemt er het snelst: Michael Phelps of een witte haai? Als we een simulatie van Discovery Channel mogen geloven, wint de grote vis.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

De televisiezender nam afgelopen weekend de proef op de som en liet de grootste olympiër aller tijden voor de kust van Zuid-Afrika een race afwerken tegen een witte haai. Geen echte weliswaar, maar een computergestuurd mechanisch exemplaar, geprogrammeerd volgens eerder verzamelde gegevens.

Veel kijkers voelden zich na afloop bedrogen omdat Discovery Channel in de aanloop naar de stunt liet uitschijnen dat Phelps tegen een échte haai zou zwemmen. "Uiteraard bevonden we ons niet op hetzelfde moment in het water", reageerde de Amerikaan na afloop. "Mijn veiligheid was prioriteit nummer één."

Me and Dad when we discovered #Phelps didn't race a live shark. #SharkWeek #Fail ? pic.twitter.com/RjpnJaBTTP

— Jenny Hudson (@jmhudson93) July 24, 2017

Ppl really thought #Phelps was going to be in the water w real shark!? ??? #SharkWeek pic.twitter.com/fQGB8KKjiE

— AmyM???????????? (@MommyMoose) July 24, 2017

it's disappointing that #phelps isn't racing a real shark, but i'm more disappointed in myself for thinking he actually would... #sharkweek

— Preston (@BlaqToTheFuture) July 24, 2017

En de uitslag? De haai legde het parcours van 100 meter af in 36,1 seconden, twee tellen sneller dan Phelps. "Ditmaal ben ik wel tevreden met een zilveren medaille", besloot 'The Baltimore Bullet' met een kwinkslag.