Een streepje herfst in juli

Een streepje herfst in juli

We maken ons de komende dagen op voor wisselvallig en bijna herfstig weer. De weerkaarten voorspellen buien en onweer met temperaturen die amper 20 graden halen. Volgend weekend zou wel opnieuw warm worden. Dat meldt het KMI. Vandaag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op enkele buien. De maxima gaan van 16 tot 21 graden. Vanavond wordt het tijdelijk droger, behalve aan zee. In de loop van de nacht neemt de kans op stevige buien en onweer opnieuw toe, eerst aan zee en later ook in het binnenland. Aan zee en ten zuiden van Samber en Maas kan er plaatselijk veel neerslag vallen.

Morgen gaat het gedruppel voort met regen en buien. In de loop van de namiddag zou het wel droger worden met maxima tot 20 graden. Morgennacht is het in het westen en het centrum van het land wisselend bewolkt met kans op enkele plaatselijke buitjes. In het oosten blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen.

Ook dinsdag en woensdag blijft het wisselvallig. Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen bewolkt met kans op enkele buien. Vooral in het oosten is de kans op buien groot en dat kan gepaard gaan met een donderslag. De temperaturen schommelen dan van 13 graden op de Hoge Venen tot 22 graden in het centrum. Woensdag worden vooral ’s avonds en ’s nachts regen en buien verwacht.

Donderdag en vrijdag is het volgens het KMI wisselend tot zwaarbewolkt en is er nog kans op wat lichte regen of een buitje. De maxima liggen dan in de buurt van 20 graden. Zaterdag zou het dan toch droog blijven met mooie opklaringen en wordt het enkele graden warmer. Zondag komen we plaatselijk in de buurt van 30 graden maar wordt het later onweerachtig vanaf het westen.

bron: Belga