Acht jongeren dood teruggevonden op parking van Walmart in Texas

In de oplegger van een vrachtwagen in de Amerikaanse staat Texas zijn zondag acht mensen dood aangetroffen, en twintig zwaargewond. De politie vermoedt dat het gaat om een mensenhandel.
Het voertuig stond geparkeerd aan een Walmart-supermarkt in San Antonio. Een verontruste medewerker van de winkel verwittigde de politie, toen hij werd benaderd door iemand uit de oplegger voor water.
“We kwamen ter plaatse en troffen acht mensen dood aan achterin de oplegger”, zei politiebaas William McManus op een persconferentie. Volgens brandweercommandant Charles Hood verkeerden twintig mensen in een zeer kritieke toestand, en waren acht mensen lichtgewond. Ze werden overgebracht naar zeven verschillende ziekenhuizen.
De brandweer arriveerde zondag om iets na middernacht. De airconditioning werkte niet, en de inzittenden waren ernstig gedehydrateerd en hadden een hitteberoerte.
In totaal zaten 38 mensen in de oplegger, de meesten twintigers en dertigers. Waar ze vandaan kwamen, was niet onmiddellijk duidelijk. De bestuurder zit in voorhechtenis, volgens McManus.

bron: Belga