Weerbericht – Zon laat zich even niet meer zien

Zaterdag begint op veel plaatsen nog met opklaringen en wolkenvelden, maar later trekt een storing van over het westen langzaam over de rest van het land. In de namiddag krijgen we overal mogelijk intense buien, eventueel met onweer. De temperaturen bereiken 21 graden aan de kust, in het centrum stijgt het kwik tot 24 graden en in de Kempen tot 27 graden. Dat meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-vergiftiging. Zaterdagavond en -nacht blijft het regenen, met lokaal kans op stevige buien met onweer. In de loop van de nacht wordt het stilaan droger. De minima liggen tussen 12 en 15 graden.
Zondag blijft het bewolkt met af en toe buien. We krijgen dan ook een vrij strakke zuidwestenwind en temperaturen die niet veel hoger klimmen dan 21 graden.
Het begin van de week kondigt zich niet veel beter aan. Maandag is het dikwijls zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Een onweer is daarbij niet uitgesloten. De maxima schommelen rond 20 graden.
Dinsdag en woensdag blijft het wisselend bewolkt met enkele buien in de loop van de dag, bij maxima die opnieuw niet meer hoger klimmen dan 22 graden. Ook donderdag blijft het regenen, en dan trekt ook de wind nog wat aan. Vrijdag wordt het iets beter: zon en wolken wisselen elkaar dan af, al kan er hier en daar nog wel een bui vallen. De maxima blijven schommelen rond 22 graden.

bron: Belga