Vriendschappelijk voetbal - Genk behaalt knap gelijkspel in galawedstrijd tegen Everton

Racing Genk heeft zaterdag een knap 1-1 gelijkspel behaald tegen het Engelse Everton. Sterspeler Wayne Rooney bracht Everton op voorsprong, maar Aly Samatta bezorgde de Limburgers een knap resultaat. Met Wayne Rooney, Leighton Baines, Davy Klaassen en onze landgenoot Kevin Mirallas kwam Everton met zijn grootste namen afgezakt naar de Luminus Arena. Genk speelde in de eerste helft goed mee met Everton en had vooral via Trossard enkele kansen om te scoren. Vlak voor rust was het echter Rooney (45.) die Everton naar de leiding schoot. Genk bleef ook in de tweede helft goed voetballen en in de 56e minuut kon Aly Samatta de bal van dichtbij tegen de netten koppen.

Oostende speelde zaterdag twee oefenwedstrijden. De eerste werd met 3-0 verloren tegen Kortrijk na doelpunten van Chevalier (36., 83) en Ajagun (86.). Later op de dag speelde Oostende, met een andere ploeg, tegen het Franse Lille. Ook die wedstrijd kon de kustploeg niet winnen, het bleef 0-0.

AA Gent ging op bezoek op Het Kiel bij Beerschot Wilrijk, dat volgend seizoen in de Proximus League speelt. Doelpunten van Kubo (20.), Sylla (51.) en Simon (72.) resulteerden in een 2-3 overwinning. Voor Beerschot Wilrijk scoorden Placca (65.) en Mitrovic (67., eigen doelpunt).

Ook Eupen kreeg met Lierse een ploeg uit 1B als tegenstander. De Oostkantonners wonnen dankzij doelpunten van Castro Montes (6.) en Nils Schouterden (77.) met 0-2.

Met Sint-Truiden tegen Antwerp stonden twee ploegen uit de Jupiler Pro League tegenover elkaar. STVV-spits Babacar Guèye (59.) leek zijn nieuwe werkgever de overwinning te bezorgen met een knap kopbaldoelpunt, maar Joeri Dequevy (77.) hing de bordjes nog in evenwicht.

Standard speelde in het stadion van Seraing zijn laatste oefenwedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Metz. Na negen minuten kwamen de Rouches op voorsprong toen Matthieu Dossevi een voorzet op het hoofd van Ishak Belfodil kon schilderen. Zes minuten later was het Nolan Roux die voor Metz de 1-1 kon scoren, meteen ook de eindstand.

Tegen de Duitse tweedeklasser Fortuna Düsseldorf behaalde Sporting Charleroi een 0-2 overwinning. Doelpuntenmakers bij de Zebra's waren Anderlecht-huurling Dodi Lukebakio (22.) en Chris Bedia (28.).

Lokeren ontving Roeselare (1B) op Daknam. De Waaslanders scoorden via Guus Hupperts (9.) en Marko Miric (48.), met een 2-0 overwinning tot gevolg. Tegenvaller voor Lokeren was wel het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Killian Overmeire.

KV Mechelen ten slotte rondde zijn voorbereiding af met een 1-0 overwinning tegen Union (1B). Doelpuntenmaker bij Malinwa was Yohan Croizet (32.).