Tomorrowland 2017 – Eerste dag Tomorrowland verloopt vlekkeloos

Op provinciaal domein De Schorre in Boom is de eerste dag van dancefestival Tomorrowland afgelopen. Zo’n 70.000 bezoekers woonden de eerste dag van het festival zonder noemenswaardige incidenten bij. Ook koning Filip en koningin Mathilde brachten Tomorrowland een bezoek op deze nationale feestdag. Carl Cox, een vaste waarde op het festival, opende het hoofdpodium onder een stralende zon. Later op de avond dansten festivalgangers van over de hele wereld op internationale namen als Tiësto, Steve Aoki, Paul Van Dyk en Martin Solveig.
Rond half acht bracht het vorstenpaar een bezoek aan Tomorrowland. Ze ontmoetten organisator Manu Beers en woordvoerder Frédéric De Gezelle. Een rondleiding door het perscentrum en de controlekamer van de ordediensten eindigde op het festivalterrein, waar het vorstenpaar een praatje maakte met enkele festivalgangers.
De organisatie heeft onder terreurniveau 3 extra ook strengere veiligheidsmaatregelen genomen. De rugzakken van festivalgangers werden bij de ingang van provinciaal domein De Schorre streng gecontroleerd.

bron: Belga