Supercup - Anderlecht verslaat Zulte Waregem ondanks furieus begin van bekerwinnaar

Landskampioen Anderlecht heeft zaterdagavond de Belgische Supercup gewonnen. Het versloeg bekerwinnaar Zulte Waregem in het eigen Constant Vanden Stockstadion met 2-1. De fauw bracht Zulte Waregem al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar Hanni en Trebel bezorgden Anderlecht alsnog de eerste prijs van het seizoen. De grootste verrassing voor de wedstrijd was in de opstelling van Anderlecht te vinden. Leander Dendoncker ontbrak wegens ziekte en werd vervangen door Nicolae Stanciu. Het ontbreken van Dendoncker leek zich meteen te laten voelen bij paars-wit, want al na drie minuten kwam Zulte Waregem op voorsprong via een knap kopbaldoelpunt van aanvoerder Davy De fauw, op assist van Nill De Pauw. Zulte Waregem speelde Anderlecht helemaal zoek in de beginfase en kon meermaals aanspraak maken op de 0-2. Daarna kwam Anderlecht iets beter in de wedstrijd en moest Zulte Waregem-goalie Louis Bostyn uitpakken met een goede redding op een subtiele poging van Lukasz Teodorczyk. Ook Alexandru Chipciu en Stanciu waren voor de rust nog dicht bij de gelijkmaker. Op slag van rust moest ook Matz Sels nog eens uitpakken op een poging van De Pauw.

In de tweede helft kwam het eerste doelpunt er nog sneller dan in de eerste helft. Bostyn probeerde een hoekschop te voorkomen, maar legde de bal met zijn hand panklaar voor Sofiane Hanni, die de gelijkmaker makkelijk in doel kon schuiven. Een enorme blunder van de jonge doelman en Anderlecht kwam zo na nog geen dertig seconden opnieuw langszij. Zo'n dertien minuten later dook Adrien Trebel op in het vijandige strafschopgebied en verlengde hij een voorzet van Dennis Appiah knap in doel met het hoofd. Daarna was het vooral Anderlecht dat nog kansen kreeg op een bevrijdende treffer, met onder andere een poging van de ingevallen Henry Onyekuru op de lat, maar de stand bleef ongewijzigd.

Voor Anderlecht is het de dertiende Supercup in de clubgeschiedenis. Enkel Club Brugge doet beter met veertien stuks. Zulte Waregem veroverde zijn eerste en vooralsnog enige Supercup in 1982, toen het als KSV Waregem met 2-3 kon winnen van Standard.