Buien op komst

Buien op komst

Deze namiddag wordt het wisselvallig met vooral in het westen en het centrum buien die geleidelijk intenser worden en naar de avond toe gepaard kunnen gaan met onweer. In het oosten en zuidoosten is de kans op een bui deze namiddag kleiner en blijft het grotendeels droog, al neemt ook daar naar de avond toe de kans op een lokaal onweer toe. De temperaturen stijgen tot 21 graden aan de kust, 24 graden in het centrum en tot 26 à 27 graden in de Kempen. Dat meldt het KMI. Vanavond en in het eerste deel van de nacht moet men rekening houden met buien die fel kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met onweer. In de Ardennen is er kans op stevig onweer. Later in de nacht wordt het grotendeels droog vanaf het westen. Aan de kust vergroot aan het eind van de nacht de kans op buien opnieuw. We verwachten minima rond 12 à 13 graden.

Morgen wordt het wisselvallig en vallen er aanvankelijk enkele buien in het westen van het land. In de loop van de dag ontwikkelen er zich ook elders in het land buien die kunnen gepaard gaan met een donderslag. In de namiddag zou het droger en zonniger moeten worden aan de kust. De maxima liggen tussen 17 graden in Hoog-België en 21 graden in het centrum.

Maandag is het veelal betrokken met perioden van regen. Lokaal is onweer mogelijk. Het is vrij koel met maxima rond 18 graden. Er staat een onaangename noordwestenwind. Dinsdag en woensdag is het wisselend tot zwaar bewolkt met enkele buien. Later op woensdag wordt het in het westen overwegend droog met wat opklaringen. Het wordt 20 graden tot 22 graden.

Donderdag trekt een regenzone van west naar oost over het land bij maxima rond 20 graden. Vrijdag en zaterdag verlopen wisselend tot soms zwaarbewolkt. Vooral op vrijdag is een bui nog mogelijk. De maxima op vrijdag liggen rond 20 graden, zaterdag rond 23 graden.

bron: Belga