Dit meisje gaat niet naar eindejaarsbal door pesters, maar dan gebeurt dit

Dit meisje gaat niet naar eindejaarsbal door pesters, maar dan gebeurt dit
Facebook / Clair Carstens

Elk jaar kijken tieners reikhalzend uit naar het eindejaarsbal, zo ook Shannon Purcifer. Maar toen het puntje bij paaltje kwam, durfde het meisje niet meer te gaan. Ze had schrik van enkele gemene pestkoppen.

Sinds Purcifer 14 jaar oud was, worstelt ze met een vervelende chronische darmziekte genaamd Colitis ulcerosa. Omdat ze ook artritis heeft, slaagt ze er niet altijd in om haar huiswerk op tijd af te leveren.

Jammer genoeg is het meisje ook vaak het mikpunt van pesterijen. Het getreiter was zelfs zo erg, dat de 16-jarige Purcifer besliste om niet naar haar eindejaarsbal te gaan. Nochtans zag ze al maanden uit naar het feest en had ze al 470 dollar (400 euro) gespendeerd aan een outfit.

Alternatief feest

De moeder van de tiener, Clair Carstens, zat enorm in met haar dochter. Diep bedroefd postte ze een ontroerende boodschap op Facebook. “Als Shannon naar haar bal was geweest, had ze deze prachtige jurk kunnen dragen. Maar door enkele vervelende pestkoppen heeft ze uiteindelijk beslist om toch niet naar het feest te gaan”, schrijft ze. “Voor een meisje dat al zo veel tegenslag heeft gehad, toon je keer op keer dat je enorm sterk bent. Ik zie je graag.”

Het bericht ging al snel viraal. Een heleboel vrienden en vreemden besloten om de handen in elkaar te slaan en een alternatief bal te organiseren. Het feest zal plaatsvinden in de Britse stad Gosport. Zo’n honderd mensen, waaronder enkele familieleden en vrienden, hebben al laten weten dat ze van de partij zijn.