Weergoden zijn het defilé gunstig gezind

Weergoden zijn het defilé gunstig gezind

Deze namiddag krijgen we afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 26 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Dat meldt het KMI. Vanavond kan in het uiterste oosten van het land lokaal een bui vallen. Ook vannacht beperkt de buienkans zich tot de Ardennen en Belgisch Lotharingen. Elders blijft het droog en licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt aan de kust de bewolking toe en kan er al wat regen vallen. We verwachten minima van 13 tot 17 graden bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Morgen begint op de meeste plaatsen nog zonnig, maar in het westen van het land is het eerder zwaarbewolkt met wat lichte regen of een bui. De regen- en buienzone trekt vervolgens langzaam oostwaarts en bereikt Hoog-België pas op het einde van de dag. Vanaf de middag kunnen de buien lokaal intenser worden en is een donderslag niet uitgesloten. De temperaturen stijgen tot 21 graden aan de kust, 24 graden in het centrum en tot 26 à 27 graden in het oosten van het land.

Zondag is het vaak bewolkt en vallen er enkele buien. Er staat een goed voelbare zuidwestenwind en het wordt niet warmer dan 20 graden. Maandag is het dikwijls bewolkt met vooral over het uiterste zuiden eerst regen, elders veelal droog, maar later ook kans op enkele buien bij maxima rond 20 graden. Dinsdag en woensdag is het wisselend bewolkt met enkele buien in de loop van de dag. Het wordt 20 tot 22 graden. Donderdag trekt een regenzone over het land en is het veelal betrokken bij amper 20 graden. Vrijdag wisselen zon en wolken elkaar af en kan er hier en daar nog een bui vallen. Het kwik blijft steken op 20 graden.

bron: Belga