Bijna 80 mensen opgenomen in het ziekenhuis van Bodrum

Bijna 80 mensen opgenomen in het ziekenhuis van Bodrum
Bijna 80 mensen opgenomen in het ziekenhuis van Bodrum

In de Turkse badplaats Bodrum werden vandaag zowat 80 mensen opgenomen in het ziekenhuis, nadat een zware aardbeving zowel de Egeïsche kust van Turkije als de Griekse eilanden trof. De meeste patiënten raakten gewond door te springen van de gebouwen waarin ze zich bevonden, zo meldt de Turkse nieuwszender NTV. Ze werden verzorgd in de tuin van het ziekenhuis, omdat het plafond van het gebouw beschadigd werd en de autoriteiten geen risico’s wilden nemen, wist de gouverneur van Bodrum, Bekir Yilmaz. Hij voegde eraan toe dat onder de patiënten geen zwaargewonden zijn.

De beving had volgens het Amerikaanse geofysisch instituut USGS een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Ze vond plaats om 01.31 uur lokale tijd, het epicentrum lag op zowat tien kilometer ten zuidoosten van Bodrum en ruim zestien kilometer ten oosten van Kos.

Op het Griekse eiland Kos eiste de aardbeving twee mensenlevens. Volgens de lokale politie en de gouverneur van de Zuid-Egeïsche regio, Giorgos Chatzimarkos, gaat het om een Turkse en een Zweedse toerist. Volgens Chatzimarkos zouden ze zijn omgekomen toen een muur van een café instortte. Het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken kan de dood van de Zweed voorlopig nog niet bevestigen, liet het vandaag via woordvoerster Sofia Karlberg weten.

Bron: Belga