Belgen in het buitenland - Manchester United, met scorende Lukaku, verslaat stadsgenoot City in oefenduel

Manchester United heeft donderdagavond in een wedstrijd om de International Champions Cup met 2-0 gewonnen van stadsgenoot City. Romelu Lukaku opende na 37 minuten de score met een fraaie treffer. United en City stonden tegenover elkaar in het NRG Stadium in Houston (Texas). De derby, de eerste tussen de twee clubs op niet-Brits grondgebied, werd bijgewoond door 67.400 toeschouwers.

Bij United startte topaankoop Romelu Lukaku in de basiself. De Rode Duivel deed de netten na 37 minuten een eerste keer trillen. Op een diepe bal van zijn maatje Paul Pogba reageerde Lukaku net iets sneller dan de uitkomende City-doelman Ederson. Hij verlengde de bal met het hoofd en trof dan vanuit een scherpe hoek raak. Voor 'Big Rom' zijn tweede doelpunt als United-spits.

Twee minuten na de openingsgoal verdubbelde Marcus Rashford de voorsprong van de Mancunians. Hij vloerde Ederson met een gekruist schot.

Bij City werd aanvoerder Vincent Kompany centraal achterin door Pep Guardiola bij de rust gewisseld voor Stones. Kevin De Bruyne stond na de eerste helft zijn plaats af aan Otamendi. Jason Denayer bleef op de bank.

Romelu Lukaku maakte de 90 minuten vol voor United. Marouane Fellaini werd door José Mourinho in de 62e minuut ingebracht voor Herrera, Andreas Pereira verving Lingard dertien minuten voor affluiten.

Manchester United speelt op zijn tournee in de Verenigde Staten nog oefenwedstrijden tegen Real Madrid (zondag) en FC Barcelona (woensdag), City neemt het nog op tegen Real Madrid (woensdag) en Tottenham (29 juli).