Weerbericht – Bewolkt met regen

Donderdag is het nog altijd bewolkt of zwaarbewolkt met regen en buien en de eerste uren is er daarbij ook nog kans op onweer in het oosten en het noorden van het land. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger en komen er ook opklaringen. De maxima liggen tussen 20 of 21 graden aan zee en in de Ardennen, rond 23 of 24 graden in het centrum en plaatselijk nog 25 graden in de Kempen en de Gaume. De wind waait meestal matig, aan de kust soms ook vrij krachtig, uit het zuidwesten. Dat meldt het KMI. Donderdagavond wordt het op de meeste plaatsen droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de nacht wordt het licht bewolkt tot helder en het wordt ook gevoelig frisser. De minima liggen tussen 8 en 9 graden in de Hoge Venen en tussen 10 en 13 graden in de andere streken. De wind waait matig, later in het binnenland afnemend naar zwak, uit het zuidwesten, krimpend naar het zuiden.
Vrijdag verwachten we droog weer met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.
Zaterdagvoormiddag zijn er nog brede opklaringen in de oostelijke landshelft. In het westen is het al zwaarbewolkt en neemt de kans op neerslag toe. In de loop van de dag trekt een regenzone langzaam van west naar oost over het land. Tegen de avond bevindt de regenzone zich boven de Ardennen. De maxima bereiken waarden van 19 tot 25 graden bij een wind die matig tot soms vrij krachtig waait uit zuidwest.
Zondag is het overwegend zwaarbewolkt en verwachten we perioden van regen of buien. In het centrum en vooral in het zuiden is het mogelijk wat droger. Later komen er meer opklaringen vanuit de kuststreek. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige tot soms vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind.
In het begin van de volgende week wordt het wisselvallig met soms opklaringen, maar af en toe ook enkele buien. In de kuststreek en langs de Franse grens is het mogelijk droger. De maxima liggen rond 22 graden in het centrum van het land.

bron: Belga