Screening Tomorrowlandbezoekers: Geweigerde festivalganger trekt naar kortgedingrechter

Screening Tomorrowlandbezoekers: Geweigerde festivalganger trekt naar kortgedingrechter

Een van de mensen die de toegang tot Tomorrowland geweigerd zag na een screening door de politie, stapt naar de kortgedingrechter. Dat bevestigt zijn advocaat Kris Wagner na berichtgeving door VTM NIEUWS. De man hoopt alsnog naar het tweede weekend van het muziekfestival in Boom te kunnen. Het grote probleem is volgens de advocaat dat zijn cliënt zich niet kan verdedigen. “Het enige wat hij te horen krijgt, zijn algemene bepalingen van het politiereglement, meer bepaald dat eenieder die een gevaar kan opleveren voor de openbare veiligheid, geweerd kan worden”, aldus Wagner. “Hij weet dus niet volgens welke gegevens hij is geweigerd en kan geen verweer voeren.”

De advocaat trekt parallellen met een politiestaat. “Er is geen enkele waarborg tegen willekeur, er is geen verweer mogelijk, er is geen openbaarheid van bestuur en er is geen controle op het politie-optreden”, klinkt het.

Wagner vraagt voor zijn cliënt “rechtsherstel”. Dat betekent dat die toch naar Tomorrowland zou mogen. “Hij is bereid zich aan extra veiligheidsmaatregelen te onderwerpen.”

Over zijn cliënt wil Wagner niet veel kwijt, behalve dat hij Belg is en een blanco strafblad heeft. De zaak wordt maandag gepleit in Brussel.

In totaal 37 mensen kregen te horen dat ze niet naar Tomorrowland zouden mogen gaan. In twee gevallen werd het negatieve advies naderhand opgeheven.

bron: Belga