Sterke Barguil klimt naar tweede ritzege

AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ

De Fransman Warren Barguil (Sunweb) heeft de achttiende rit van de Tour de France met aankomst op de Izoard gewonnen. De top 3 uit het klassement bleef bij elkaar.

Een grote groep van 25 renners trok al vroeg op de dag op avontuur. Ze kregen tot 7 minuten voorsprong. Daarbij zaten vijf Belgen: Tiesj Benoot (Lotto), Jürgen Roelandts (Lotto), Thomas De Gendt (Lotto), Jan Bakelants (AG2R) en Serge Pauwels (Dimension Data).

Langzaam maar zeker viel die groep uit elkaar, tot enkel Darwin Atapuma (UAE) overbleef. Hij leek op weg naar de ritzege, maar in de voorlaatste kilometer kreeg de Colombiaan nog gezelschap van Barguil, die weggesprongen was uit de groep der favorieten. Barguil boekte zijn tweede ritzege deze Tour en is zeker van de bolletjestrui.

Prikjes

Bij de favorieten waren er voorzichtige prikjes van Romain Bardet (AG2R) en Chris Froome (Sky). Rigoberto Uran (Cannondale) beperkte zich naar goede gewoonte tot volgen. Ze kwamen dan ook in die volgorde over de aankomst.

In het klassement heeft Froome nu 23″ voorsprong op Bardet en 29″ op Uran. De enige hindernis die hij nog moet overwinnen is de tijdrit. In principe is de Brit de betere tijdrijder en wint hij dus de Tour, maar zijn voorsprong is niet erg geruststellend.