Oma is beruchte juwelendief met 65 jaar ervaring

Doris Payne
YouTube / Movieclips Film Festivals & Indie Films

De Amerikaanse Doris Payne heeft al 86 jaar op de teller staan, maar denkt nog lang niet aan een pensioen. De vrouw begeeft zich al 65 jaar op het dievenpad en is nu opnieuw aangehouden.

Payne is betrapt in een filiaal van het winkelcentrum Walmart in de staat Georgia met zo’n 75 euro aan gestolen goederen. Tegenover de politie beweert Payne stellig dat ze de producten was vergeten te betalen. Ook volgens haar advocaat gaat het niet om een bewuste diefstal. “Dit zijn geen juwelen. Het is een 86-jarige vrouw die medicijnen en boodschappen nodig heeft om de dag door te komen”, zegt hij tegenover lokale media. Ondertussen is de kwieke bejaarde op borgtocht vrijgelaten.

Documentaire

Tijdens haar loopbaan heeft de oma naar schatting 2 miljoen euro aan juwelen gestolen. In 2013 is er zelfs een documentaire verschenen over haar: ‘The Life and Crimes of Doris Payne’. Een van haar criminele hoogtepunten was in de jaren 70. Toen was ze in Monaco aan de haal gegaan met een diamanten ring, ter waarde van een half miljoen euro.