Bedrijven die Brusselaars aanwerven krijgen duwtje in de rug

Bedrijven die een aantal jobs voor Brusselaars voorbehouden, krijgen van de Brusselse regering een premie of huurvermindering. Het gaat om een pilootproject in samenwerking met citydev.brussels, het observatorium voor kantoren in de hoofdstad.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

De tewerkstelling van de Brusselaars is een van de belangrijkste doelstellingen van de Brusselse regering. "Vandaag is het aantal werkende Brusselaars optrekken een kwestie van overleven voor ons Gewest. Daarom voeren we incentives in om de tewerkstelling van Brusselaars te bevorderen", verklaart Brussels minister van Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin (DéFI).

Zorgenkind

De tewerkstelling in Brussel is al jaren een zorgenkind. De werkloosheidsgraad ligt er met 17,6% een pak hoger dan elders in het land. De hoofdstad biedt veel werkgelegenheid, maar het zijn vooral de inwoners van Vlaanderen en Wallonië die daarvan profiteren.

Twee voorwaarden

Bedrijven die in aanmerking willen komen, moeten aan twee voorwaarden voldoen. Alleen ondernemingen op sites van citydev.brussels maken kans op het financieel duwtje in de rug. Bedrijven die de site waarop ze zijn gevestigd hebben gekocht, die er slechts tijdelijk gevestigd zijn of waarvan de activiteiten niets te maken hebben met de opdrachten van economische ontwikkeling, komen niet in aanmerking.

Daarnaast moeten de bedrijven minstens tien mensen, waaronder ook een minimum aantal Brusselaars, in dienst hebben en een samenwerkingsverband met de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris hebben gesloten.