Weerbericht – Kwik krijgt donderdag een dipje

Het wordt woensdagnamiddag drukkend warm, met maxima tot 28 graden in de Ardennen en aan de kust en elders lokaal tot 31 graden. De bewolking neemt overal toe en er kunnen zich hevige onweders ontwikkelen, eventueel met hagel en felle rukwinden. ’s Avonds en ’s nachts blijft het wisselvallig met buien en onweer. Later trekt de onweersactiviteit weg naar het oosten, maar enkele lokale buien blijven mogelijk. De minima liggen tussen 16 en 19 graden. Dat meldt het KMI. Donderdag verlaat de regen- en onweerszone ons land richting Duitsland en Nederland. Het wordt wisselend bewolkt met nog enkele buien. In het westen komen er in de loop van de namiddag bredere opklaringen en wordt het geleidelijk droger met maxima rond 23 graden. ’s Avonds wordt het droog in de meeste streken. In de loop van de nacht wordt het lichtbewolkt tot helder met minima van 8 in de Hoge Venen en tussen 10 en 14 graden in Vlaanderen.
Vrijdag blijft droog met afwisselend zon en wolken. De maxima schommelen tussen 21 en 26 graden. Zaterdagvoormiddag zijn er nog brede opklaringen in de oostelijke landshelft. In het westen is het al zwaarbewolkt en neemt de kans op neerslag toe. In de loop van de dag trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maxima bereiken waarden van 19 tot 25 graden.
Zondag is het overwegend zwaarbewolkt, met in het noorden perioden van regen of buien. Later komen er opklaringen vanuit de kuststreek. Maxima tot 23 graden.
Ook begin volgende week is het wisselvallig, met soms opklaringen maar af en toe ook enkele buien. In de kuststreek en langs de Franse grens is het mogelijk droger. De maxima liggen rond 22 graden in het centrum van het land.

bron: Belga