Tomorrowland – Extra bussen en treinen moeten verkeersinfarct rond Boom voorkomen

De komende twee weekends is Boom dankzij Tomorrowland zowat de dancehoofdstad van de wereld en worden er in totaal bijna 400.000 festivalgangers verwacht. Om ervoor te zorgen dat er geen al te groot verkeersinfarct zou ontstaan in de omgeving van het festival, zet Tomorrowland samen met verschillende mobiliteitspartners in op een extra aanbod van openbaar vervoer. De Lijn zorgt telkens van donderdag tot en met zondag voor extra bussen en de NMBS legt nachttreinen in. De Lijn zal tijdens Tomorrowland elke dag 30 extra bussen en zowat 50 medewerkers inzetten om festivalgangers naar en van Tomorrowland te vervoeren. Op donderdag, vrijdag en maandag zijn er gratis bussen tussen het station van Boom en camping Dreamville. Voor dagbezoekers zijn er op vrijdag, zaterdag en zondag gratis bussen beschikbaar tussen het station en het festivalterrein. Intussen zorgt het festival er wel voor dat vijf buslijnen (132, 181, 182, 295 en 500) in de regio Boom telkens van donderdag tot maandag moeten omrijden.
“Vlotte bereikbaarheid draagt alleen maar bij aan het succes van een festival”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). “De Lijn zet alles op alles om een verkeersinfarct te vermijden en de drommen festivalgangers vlot en veilig te vervoeren van en naar het muziekfeest.”
De NMBS zorgt dan weer voor de aansluiting van het extra busaanbod op de spoorlijn Boom-Antwerpen. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er telkens overdag drie extra treinen van Antwerpen-Centraal naar Boom en ’s nachts zijn er drie extra treinen in de omgekeerde richting.

bron: Belga