MR en cdH leggen laatste hand aan Waals coalitieakkoord

MR en cdH leggen laatste hand aan Waals coalitieakkoord

De voorzitters van de MR en het cdH hebben vandaag vertegenwoordigers van de Waalse sociaaleconomische sector en van verenigingen ontmoet. Die gesprekken laten beide partijen toe om de laatste hand te leggen aan een akkoord over de vorming van een nieuwe politieke meerderheid in het Waals gewest, zo kondigden voorzitters Olivier Chastel en Benoît Lutgen na afloop aan. “Onze gemeenschappelijke noemer, dat is werk en economie. We gaan onze voorstellen verrijken met de prioriteiten van de mensen die we vandaag hebben ontmoet”, zei Lutgen nadat hij samen met Chastel met vertegenwoordigers van de werkgevers en de vakbonden, de milieuorganisaties en de landbouworganisaties had gesproken.

De gesprekken “helpen ons om ons coalitieakkoord te finaliseren, ook staan we nog steeds open voor de situatie in Brussel en in de Federatie (Franse gemeenschap, nvdr.)”, verklaarde Chastel op zijn beurt.

De volgende dagen wordt er voorgewerkt aan de redactie van het akkoord, dat maandag gepresenteerd zou kunnen worden aan de partijbureaus. Het Waalse parlement zou dan vervolgens midden volgende week de nieuwe regering de zegen kunnen geven.

bron: Belga