Merkel ontvangt prins William en Kate in Berlijn

Merkel ontvangt prins William en Kate in Berlijn
Merkel ontvangt prins William en Kate in Berlijn

Prins William en zijn echtgenote Kate zijn aan het begin van hun bezoek aan Duitsland door bondskanselier Angela Merkel op de kanselarij in Berlijn ontvangen. Het koninklijke stel arriveerde afgelopen middag stipt om 12.30 uur aan Merkels residentie, waar ze voor de lunch waren uitgenodigd. De kanselier begroette haar royale bezoekers op de rode loper. De toeschouwers juichten het stel toe vanachter de omheiningen. De kinderen George (3) en Charlotte (2) van de kleinzoon van de koningin en zijn vrouw (beiden 35) waren er op de visite bij Merkel niet bij, maar zijn wel mee naar Duitsland gekomen. Het gezin was kort daarvoor na twee dagen in Polen met het vliegtuig in Berlijn geland. Tijdens hun driedaags bezoek aan Duitsland willen ze ook nog Heidelberg en Hamburg bezoeken.

De bondsregering had aangekondigd dat Merkel (63) met haar bezoekers ook over Europese politieke kwesties zal praten, vermoedelijk dus ook over de Brexit, de EU-uitstap van de Britten. Het zal een privégesprek worden. Het eerste bezoek van het gezin aan Duitsland moet een charmant signaal vormen in tijden van harde onderhandelingen van Londen met Brussel. Een officieel staatsbezoek maakt William, de tweede in rij van de Britse troonopvolgers na zijn vader Charles, met zijn gezin niet.

Een tiental minuten na hun aankomst leidde Merkel haar bezoekers naar het balkon van de kanselarij, van waaruit de Berlijnse regeringswijk kan gezien worden- dit tot grote vreugde van een groep schoolkinderen uit Würzburg, die toevallig voorbijkwam. William en Merkel wuifden hen toe vanop het balkon.

Bron: Belga