Donderslag na zonneschijn

Donderslag na zonneschijn

Vanmiddag wordt het op de meeste plaatsen overwegend zonnig met in de loop van de namiddag meer stapelwolken. Vooral in het zuiden van het land is tijdens de vooravond een warmteonweder niet uitgesloten. De temperaturen bereiken waarden tot 24 à 26 graden in de Ardennen, rond 28 graden in het centrum van het land en tot 30 graden langs de Franse grens. Dat meldt het KMI. Na een lokale onweersbui vanavond krijgen we een rustige en droge nacht met enkele hoge wolkenvelden. In het tweede deel van de nacht verwachten we onweders boven zee, maar het is niet uitgesloten dat enkele buien het binnenland zullen bereiken. De zachte minima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 19 à 21 graden elders.

Morgenochtend begint nog licht bewolkt met soms brede opklaringen, maar al snel zal de bewolking de bovenhand nemen en kan zich op verschillende plaatsen in het land een onweer ontwikkelen. Vooral in de loop van de namiddag kunnen vanuit Frankrijk enkele (hevige) onweders ons land bereiken. Het wordt drukkend warm, met maxima tot 26 à 28 graden in de Ardennen en aan de kust en tot 30 of lokaal 31 graden elders.

Morgenavond moeten we nog rekening houden met enkele (soms hevige) onweders, maar in de loop van de nacht keert de rust terug. Het wordt wisselend bewolkt met af en toe wat lichte regen of een bui. We verwachten minima tussen 17 en 20 graden. Vanaf donderdag wordt het frisser en wisselvallig met af en toe enkele buien.

bron: Belga