Sexy vrouw zorgt voor ophef in Saoedi-Arabië

Een Saoedisch model heeft het aangedurfd om een filmpje online te zetten waarin ze in sexy kledij door de straten wandelt. Gelukkig komen er ook positieve reacties.

In het filmpje op Snapchat is te zien hoe ‘Khulood’, zoals haar pseudoniem luidt, in het fort Ushayqir wandelt. Ze draagt een minirok, een topje met blote buik en haar haren zijn niet bedekt. In het oerconservatieve Saoedi-Arabië hebben vrouwen weinig rechten en moeten ze hun lichaam en haren bedekken.

De reacties zijn verdeeld. Sommigen vinden dat ze gestraft moet worden, anderen steunen haar. “Was het een buitenlandse vrouw, dan zouden ze de schoonheid van haar middel bewonderen, de betovering van haar ogen. Maar omdat ze een Saudische is, eisen ze nu dat ze opgepakt wordt”, schreef iemand.

“De zedenpolitie moet optreden”, reageert iemand anders. “We moeten de wetten van het land respecteren. In Frankrijk is de niqab verboden en worden vrouwen beboet als ze hem toch dragen. In Saoedi-Arabië is het dragen van een abaya en bescheiden kleding een onderdeel van de wet.”

De zedenpolitie heeft op Twitter laten weten de zaak te onderzoeken.