Pliskova kroont zich tot nieuwe nummer één van de wereld

door
Belga
Leestijd 1 min.

Karolina Pliskova is de 23e speelster die zich nummer één van de wereld in het vrouwentennis mag noemen. De 25-jarige Tsjechische onttroonde de Duitse Angelique Kerber, die vorige maandag in de achtste finales van Wimbledon werd uitgeschakeld. Zelf ging Pliskova al in de tweede ronde van het Londense grastoernooi onderuit tegen de Slovaankse Magalena Rybarikova, maar ze profiteerde van het grote puntenverlies van de Duitse, vorig jaar nog finaliste op Wimbledon. Pliskova wordt de zesde speelster, die nummer één van de wereld wordt zonder al een grandslamtoernooi te hebben gewonnen. Onder meer Kim Clijsters gaat haar voor.

In de top tien zakt Kerber naar de derde stek (-2) en stijgt de Britse Johanna Konta naar de vierde plaats (+3). Eindlaureate op Wimbledon, de Spaanse Garbine Muguruza, klimt tien plaatsen (5e, +10). De zwangere Serena Williams moet elf plaatsen prijsgeven en staat nu vijftiende op de WTA-ranking.

Aan Belgische zijde blijft Elise Mertens de best geklasseerde. De Limburgse verloor één plek en staat nu 55e. Yanina Wickmayer stijgt na haar tweede ronde op Wimbledon 14 plaatsen en is 82e. Ze passeert daarmee Kirsten Flipkens (86e, +2), Alison Van Uytvanck (101e, -3) en Maryna Zanevska (127e, -8).

bron: Belga