Belgische alpinist verongelukt in Italiaans-Zwitsers grensgebied

Belgische alpinist verongelukt in Italiaans-Zwitsers grensgebied

Een Belgische alpinist is afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens een klim in de Alpen, in het grensgebied tussen Italië en Zwitserland. Dat berichten Italiaanse media maandag en Buitenlandse Zaken bevestigt het nieuws. Volgens de Italiaanse media gaat het om Claude C. (52) uit het Luikse Awans. De man was volgens nieuwssite AostaSera.it zaterdagochtend om 5.30 uur alleen vertrokken voor de beklimming van de westelijke top van de Lyskamm, op 4.479 meter hoogte, gelegen in het Monte Rosa-massief. Hij had ’s avonds moeten terugkeren naar de Quintino Sella al Felik, een berghut op 3.585 meter hoogte, maar arriveerde daar nooit.

De weersomstandigheden lieten niet toe dat de zoekactie van start ging voor zondagavond, alhoewel een helikopter het gebied al een eerste keer de avond tevoren had overvlogen. Een helikopterteam vond het lichaam van de man uiteindelijk zondag rond 21.30 uur in het derde en laatste deel van de wand naar de top. Vermoed wordt dat de man verdwaalde en van een richel stortte. Pas maandag in de late voormiddag kon hij worden geborgen, schrijft AostaSera.it.

Michael Mareel, woordvoerder van Buitenlandse Zaken, bevestigt dat een Belg afgelopen weekend overleden is in de Alpen in het Italiaans-Zwitserse grensgebied. De familie van de man is op de hoogte gesteld.

bron: Belga