Turkse bellers krijgen automatisch boodschap van president te horen

Turkse bellers krijgen automatisch boodschap van president te horen

Mensen die afgelopen nacht een telefonische oproep deden naar een Turks mobiel nummer kregen een onverwachte stem te horen: die van hun president Recep Tayyip Erdogan. Vooraleer de verbinding werd gemaakt, kregen de bellers een vooraf opgenomen boodschap van Erdogan te horen. Die kaderde in de herdenking van de eerste verjaardag van de mislukte staatsgreep in Turkije. “Als jullie president feliciteer ik jullie met de 15de juli, de dag van de democratie en nationale eenheid. Moge God genade hebben met de martelaren. Ik wens alle veteranen een goede gezondheid en welbevinden”, luidde de boodschap die ongeveer zestien seconden duurde.

Het hoofd van de Turkse dienst voor communicatietechnologie bevestigde dat het ging om een initiatief van de Turkse overheid. Volgens CNN Turkije was de boodschap vanaf middernacht te horen bij alle mobiele oproepen.

Heel wat mensen reageerden geschokt. Op sociale media postten sommigen een video van zichzelf, terwijl ze naar hun president moesten luisteren in plaats van doorgeschakeld te worden.

Vanochtend was de boodschap al niet meer te horen.

bron: Belga