Politieke crisis Franstalig België – MR en cdH voorzien consultatieronde van socio-economische actoren en middenveld

MR en cdH hebben dit weekend hun besprekingen voor de drie gewestelijke entiteiten (Wallonië, Brussel en de Franstalige gemeenschap) voortgezet. Maandagnamiddag zitten ze opnieuw rond de tafel. “Er worden ook ontmoetingen met de socio-economische actoren en het middenveld geprogrammeerd”, zo maakten de twee partijen zondagavond bekend in een identiek, maar afzonderlijk verspreid persbericht. MR en cdH geven zich op die manier dus tijd, terwijl sommigen ervan uitgingen dat ze snel zouden vooruitgaan naar de vorming van een regering in het Waalse gewest.
De eerste meer diepgaande werkzaamheden tussen de twee partijen hadden dit weekend betrekking op onder meer “de essentiële thema’s zoals tewerkstelling, economie, vorming, leefmilieu, energie en huisvesting in Wallonië”.
“De recente actualiteit in Brussel toont aan hoe noodzakelijk het is dit nieuwe, coherente project aan te bieden, en een alternatief voor de PS voor alle Franstaligen. De deur blijft dus open voor iedereen die wil bijdragen aan de opbouw”, stellen MR en cdH.

bron: Belga