Hermien Peters en Lize Broekx veroveren vijfde stek op EK kajak

Lize Broekx en Hermien Peters openden vandaag voor de Belgen de slotdag van het EK kajak in het Bulgaarse Plovdiv. De Neerpeltse kajaksters wilden beter doen dan op het EK vorig jaar, dat ze met een zevende plaats afsloten. Lize en Hermien maakten hun ambitie waar en finishten op een eervolle vierde plaats. De A-finale werd alweer gewonnen door de Duitsers Weber-Dietz, de Europese titelverdedigers en vice-olympische kampioenen. Ze verwezen de Slovenen Ponomarenko-Osterman met net geen vier tienden van één seconde naar het zilver. De Polen Pulawska-Mikolajczyk, derde op de Spelen in Rio, legden ook nu weer beslag op het brons.

Hermien Peters en Lize Broekx konden zich niet echt mengen in de strijd om de medailles. Na 250m kwamen ze pas als zevende door. Met een sterke tweede wedstrijdhelft slaagden ze er toch nog in die onverhoopte vijfde plaats pakken door Nikola en Olivera Moldovan, vijfde op het EK vorig jaar en brons het jaar daarvoor, met minder dan twee tienden van één seconde voorbij te sprinten.

De Belgische topkajaksters mogen dus op een succesvol EK terugblikken. Voor Hermien Peters zit dat toernooi er nog niet op, want ze start deze namiddag nog in het loodzware K1 5000m nummer.